Регистрация
Tájékoztatást a város Munkács. Története Munkács

читати на українській мові читать на русском языке

magyarul olvasható Смотреть фото города Мукачево. фотогаллерея города Мукачево. смотреть видео про город Мукачево
 
Munkács
Інформація про місто Мукачево. Історія Мукачева
 Silver Pearl a föld , az egyik legrégebbi város Ukrajnában a város vége Latorca - Munkács, ami olyan, mint egy anya a kezében , található a festői lábainál a Kárpátok . A kék szemű Latorytsa mint egy törülközőt sors játszott a komplex története . Ebben a városban , úgy érzi, meglepően egyszerű és kényelmes. Itt , egy különleges , magas szintű kényelmet és civilizáció szinte minden úgy néz ki, mint a tiszteletre méltó Európát : a szűk , középkori , macskaköves utcák, a központban, a stilizált antik lámpa, csengő , a nemrégiben felújított városháza .

Munkács - nem csak egy hely , hogy leellenőrizhessük - ez a saját otthon, a büszkeség és a szeretet .

Az évszázadok során , Munkács söpört végig a politikai vihar , hogy Magyarország része volt , Galicia - Volyn fejedelemség , Ausztria-Magyarország , Csehszlovákia és a Szovjetunió , most a város részeként a független ukrán állam .

Munkács lett otthont a különböző nemzetiségek . A lepel a Szent Márton a védőszentje a város, főtt , színes életet . Mivel az első írásos említés a város 1114 -ben , amely idő alatt megváltozott, épült , bővült .

Bármilyen módon is közeledett a Munkács , mindenütt láthatjuk a fenséges katonai építészeti műemléke a középkori , fedett legendák és katonai dicsőség - Munkács vára " Palanok ", amely fontos szerepet játszott a fejlesztés a Munkács . Ez együtt jár , és az a név eredete a város. Az egyik legenda úgy tartja, hogy a város épült a komoly fájdalmat , a másik - állítólag lakat alatt a river Latoritsa malom , ahol gabonát őrlik liszt és a név származik a szó kínzás .

Munkács vára söpört végig számos különböző katonai zivatarok : a falak tartják vissza az invázió Polovtzy mongol hordák , fenntartotta az ostrom az osztrák hadsereg volt a fellegvára kurutsev - harcosok ellen zsarnokság felett torony a vár zászló lengett büszkén forradalom és a nemzeti felszabadító harc 1848-1849 ; szenvedett erőd és néhány keserű alkalommal , amikor már a börtön politikai foglyok . A XX században a vár alakították laktanyába Csehszlovákia , a magyar hadsereg . A 40 50-es, azt használja a szovjet NKVD szolgáltatások , a KGB és a Belügyminisztérium . Majdnem 20 év otthont szakiskola 1. számú , amely képzett szerelők generalista a mezőgazdaság számára. A 70- 90-es évek voltak az úgynevezett restaurálási munka , sőt van egy teljes útvonal .

1993 óta itt van a munkácsi Történeti Múzeum. Kutatásokat végez , gyűjtött és készített múzeumi kiállítások, kiállítások , idegenvezetést.

Ma végzett kiterjedt munka helyreállítása a vár katonai építészeti komplexum , hogy a közeljövőben , hogy átalakítsuk azt egy modern szálloda és utazási ipar. Már felújított tér az alsó , középső , felső zárak, nyitott múzeum , művészeti galéria .

Dekoráció városunk és egy kolostor a Mount Chernecha , melynek alapítója volt, litván-orosz herceg Fedor Koryatovych . A kolostor is ment keresztül sok átalakítás és változás .

Előtt 1772 volt a lakóhelye , a püspökök az egyházmegye a munkácsi , a kolostorban élt és dolgozott kiemelkedő kulturális élet a régió - Yoaniky Bazilovich , Arseny Kotsak , Anatolij Králický . Most szerzetesi hegyi viseli a megtakarítás küldetés női Szent Miklós kolostor , haza 75 nővérek , újoncok .

Köszönhetően a kivételesen kedvező geopolitikai és topográfiai elhelyezkedés ( a távolság 40-50 km-re a magyar határtól , Szlovákiában , és ennek megfelelően , 90-100 km-re a határ Románia és Lengyelország) , Munkács a közlekedési csomópont a nemzetközi útvonalakon. A város átszeli vasútvonalak : Moszkva - Kijev -Budapest - Belgrád - Róma és Moszkva - Kijev - Prága - Pozsony - Bécs és autópályák : Kijev - Budapest - Bécs és Kijev - Prága . A városban és a nagy buszmegálló , vasútállomás . Menj a vasútállomás Munkács meghatározott pályán európai szabvány , amely biztosítja a szállítási közbeeső átrakása nélküli a határon. Közel a város egy nagy ( volt katonai ) repülőtéren , alkalmas arra, hogy bármilyen típusú repülőgép, amely a tervek szerint alakítani a rakomány repülőtéren, a létre a megfelelő rakodási és megőrzése és továbbítása infrastruktúrát.

Sok az épületek a lakosság bal partján . Itt van egy vasútvonal , valamint a dél-keleti oldalán - Ipari Zóna. Munkács a " sekstapolisom " , ami azt jelenti - hat városban. Ma reggel a település Rosvigovo , Pidmonastirya , Palanca , Pidzamku , Pidgorodu és a legtöbb Munkács .

Munkács alapja a kereskedelmi utak történetileg kialakult , a XIV században kapott városi rangot . Munkács azután szerepel a listán , a királyi birtok és kapott jogosultságokat kaptak , és egyéb középkori városok .

Most a város ad otthont a mintegy 95 millió ember , a túlnyomó többségük - ukrán , harmóniában és békében élnek az orosz , magyarok, zsidók , fehéroroszok , szlovákok , románok, cigányok .

A közelmúltban azonban Munkács tapasztalt második születés és szebb , különösen a régi része. Hála a sorsnak , sikerült elkerülni az invázió a monoton " munkás-paraszt " öt emeletes vasbeton és "Hruscsov " , menteni és visszaállítani az eredeti változata a városháza , színház és egyéb létesítmények épültek a XIX huszadik század elején. Itt az építészeti örökség megőrzése Ausztria-Magyarország , egy íz a Habsburgok és a " még mindig dallam " pompás gótikus graylim barokk .

Európai város az elmúlt években a bizalom visszatér a feledéstől a vonzó külső jellemzők , elveszti tipikus , annak ellenére, hogy kora, smink és egyéb kozmetikumok olcsó proletár . Több egymást követő éven keresztül nem csökkent, a szerint a központi magja a terv helyreáll. Tavaly ebben az ügyét a város költségvetése használt másfél millió hrivnya .

Ahelyett, hogy kétes környezeti szempontból törékeny újra megjelenik a aszfalt úton tesztelve évszázadok , szívem járdán. Restaurált üzletek a központi része egy egyedi design. Hagyományosan , a helyi építőanyagok, kerámia és fa visszanyerje elvesztett föld az egykor divatos műanyag és az alumínium hideg színtelen .

Visszatér a normális , a szabályok szerint egy civilizált közösség , sok élő Munkácson . Center lesz a gyalogos , az utcákon és tereken , hogy természetes, organikusan rejlő nevét. A városháza büszkén áll az egész központi része a város.

Végre egy szilárd program útépítés - minden bypass vonal alapos , azzal a kilátással, sok éven át, felújították. Bemutatta , hogy az európai szabályozás intra közlekedési hálózatok .

Az egész utca kereskedelmi egyszer és mindenkorra átkerült egy speciális , gondosan terület . Van egy zöld piac , mely a vevők gyümölcsök és zöldségek nőtt magát.

Munkács - a bölcsőtől a sok készség , az évszázadok során kialakult egy erős multi- ipari komplexum . Ahogy a múltban , sokkal karbivnichih tudják alapítók , kőművesek, fazekasok, így most egy jó név, Ukrajnában és külföldön is Munkács hangszerkészítő , síelők, trikotazhniki , beton munkások , csatornák , kerámia, bútor , Kirpichnikov , cukrászok .

A gazdasági tevékenységek több mint 1300 témákról. A legfontosabb iparágak :
- Gép- épület és fémfeldolgozás, amelyek " Tochpribor " , az OAO " Mukachivprylad " ;
- Fa - SP " Fisher - Munkács " Társaság " Eno - Munkács " Társaság " Eno - bútor " JV " Kooimeks -Ukrajna" LLC " kilátás " , " Inter- gesztenye " ;
- Könnyűipari - a "The Dream" , OAO " Ilona " , OAO " Edelweiss " GP " Mukateks " Társaság " Viaden - Sayles - Munkács " Társaság " Ruházati gyár " ;
- Élelmiszeripar - LLC " Barva " AVK " Cukrászda " , az OAO " Sörgyár " OOO " Compact" , LLC " Naturproduct . "

A város bevezette nyolc beruházások értéke 24.800.000 $ . Érte el a legnagyobb növekedést az ipari termelés , a növekedés üteme meghaladja az 50 százalékot. Engedély 2800 új munkahely , csökkent a munkanélküliség , és most 5,8 százalékos . Csökkentette a veszteséges vállalkozások 340-80 . Saját bevételek a városi költségvetésből nőtt 9,5-25 millió. évben. Végrehajtása az URBAN program a gazdasági stabilizáció lehetővé tette időben a fizetések és a nyugdíjak , és sikeresen város " Oktatás - 2000-2005 " , "Stay" , hogy végezzen a rekonstrukció a történelmi magja a város Munkács . Felújított régi épületek XII - XIV században , XIX - XX század elején . Ez szecessziós épületben - Városi Dráma Színház , Városháza , a római katolikus egyház és más épületek a téren a világ . Minden négyzet alakú , kicsi, így a szín a fő épületek szabott területének egy színséma , és optimista jellegét.

Jelentős károkat okozott a Utilities november 1998 árvíz . Ezért az első feladat nem csak a felszámolása annak következményei, valamint a munka , hogy erősítse a gát a folyón Latoritsa . A teljes hossza az erősítés gát a város Munkács mindkét oldalán a folyó 18.25 km .

Teljes felújítása a híd az utcán. Belyaeva , amely integrálja a város kerületi 13000. Rosvigovo .

A 1998-2001 közötti időszakra , javított 33 utca , 14 utca dáma , amely 5300 nm felújított járdán a burkolat csempe felszerelt, 15 új pavilonok - megáll. A program zöldülő város .

Végzett kiterjedt munka helyreállítása a vár " Palanok . " A város nyitott új helyszínek: Cirill és Metód , alapítói szláv irodalom mellszobor TG Shevchenko, A. Puskin , az anyák közel a görög - katolikus Mennybemenetele katedrális a Szent Szűz , ami szimbólumává vált a jó polgárok jólétét . Határozatával a területi közösség van beállítva, hogy az első ukrán elnök megkönnyebbülés Grushevskyi , író Jurij Meygeshu . Továbbfejlesztették , a kultúra és az oktatás központja .

A fő összetevője a társadalmi-gazdasági élet a városban az oktatás . Ma a város Latorca több mint 12 iskola szakaszában I- III , 2 iskola szakaszok I- II , 2 általános iskola, a tornaterem és a humanitárius és művészeti és esztétikai profilok , középiskolában a gazdasági és jogi profilok , speciális bentlakásos iskola a vakok és gyengénlátók gyerekek , 1 este ( shift) középiskola , gimnázium nehéz katonai és a fizikai képzés . 2000 szeptemberében nyitotta meg a bentlakásos iskola árvák és szülői gondoskodás nélkül , polusirot . Az iskola -8 egy iskola korai esztétikai fejlődés " Joy " az iskolában 3- zsidó vasárnapi iskolában .

6. az iskolai létesítmények : fitness center Ifjúsági, TSTKE ( idegenforgalmi központja , helytörténeti , kirándulások és sport) , az állomás a fiatal szakemberek . Otthon iskolai , környezeti és naturalista központ , MLC "Dream " . Összes hallgató - 12300 . , Tanárok - 945 fő. A város jelenleg 23 óvoda , ahol a gyermekek nevelkedett körül 3000 .

Készítse mondatok 5 szakiskola , mezőgazdasági és szövetkezeti College . A város 1914 óta működik Mukachivske normál iskolában. Today - ez az első felsőoktatási intézmény akkreditáció szinten. A három osztály tanuló közel 900 diák .

Ma diplomások továbbra is az oktatás intézmény falain natív iskola Munkácson Kárpát Intézete Egyetem Vasyl Stefanik .

Létrehozott 17 osztályok, ami foglalkoztat 161 tanár. Az évek során a Mukachivske Tanítóképző Főiskola képzett több mint 11.000 szakember , aki jelentősen hozzájárult az oktatás fejlesztésére , a tudomány , a kultúra nem csak a Kárpátokban, hanem az egész Ukrajnában.

Büszkesége a város Munkács Institute of Technology , nyílt 1995-ben. Három az egyetem karai beiratkozik több mint 1800 diák kapott mérnöki , gazdasági és technológiai különlegességek . Az egyetem 6 karok , amely több mint 100 tanár , 63 ezek közül - a kar a MIT .

A városban van egy központi regionális kórház , Gyermekkórház, a vasúti kórházban. Munkácson CRH telepített 775 ágy 18 speciális osztályok . Poliklinika részleg CRH kap a betegek 27 specialitásokat 1200 látogatás egy műszakban . Ezen kívül dolgozik fogászat , mentőállomás . A CRH foglalkoztat 400 orvosok, akik közül néhányan jelöltek az orvostudomány , megbecsült orvosok.

National Center for kulturnichestva és szabadidős méltán városi Művelődési Ház . Falai , csoportokban amatőr foglalkoztat mintegy 500 embert . Sikeresen működő Orosz Drámai Színház , 1945 -ben alapított , természetjárás előadások mely évente kerül megrendezésre Ukrajnában és a szomszédos országokban.

Városi Könyvtár 1939-ben alapították , és átalakították a központi könyvtári rendszer 8 ágak, köztük a magyar és a német .

A város négy iskola az esztétikai nevelés : a Művészeti Iskola . M.Munkachi , művészeti iskola № 1 . S.Martena , művészeti iskola 2-es szám , kórus iskola a fiúk és a fiatal férfiak .

A város történelmi múzeum , művészeti galéria . A kulturális intézmények , a város 15 jól ismert kreatív csapat , akik a címet a " People " és a " példás " : Circus "Barátság" , koreográfiai kollektívák " Contemporary " , " Valerie " , " Rondo " , a kvartett a hegedűs , kórus veteránok a kultúra és az oktatás , Folk Orchestra , a gyermek tánccsoport , a választék és cirkuszi stúdió , a városi kórus " Harmony" , kamra , folk , pop zenekarok .

Sok országban , Ukrajnában és a szomszédos országokban megvannak a támogatói egyedülálló iskola - a kórus fiúk és fiatal férfiak vezetésével Tisztelet Artist Vladimir Volontir . A városban sok az amatőr kórusok és más csoportok , a nemzeti - kulturális egyesületek , vallási szervezetek .

Munkács adta a Kárpátok , Ukrajna, Európa bátor Valkyrie Ilona Zrini , pedagógusok bábos Basil , Michael Luchkay , Michael Andrelu - Orosvigivskogo , Alexandra Mitrakov , történészek Ivan Dulishkovicha , Theodore Legotskogo , művészek, Munkácsy Mihály , Julia Virago , tanító Stephen Ágoston, sebészek Alexander és Nicholas Fedintsa Vitenbergera .

Munkács volt igazán kovácsolni Kárpát- irodalom , amely alkalmat adott számos egyedi formák egész ukrán treasury az irodalom. Az 1940-es kiadásában az újság " orosz igazság" jött ki "Collection 12 " - Esemény tizenkét fiatal költők , akik között voltak mukachevtsy O.Baletsky , A.Karabelesh , I.Kercha , Yu.Goyda , S.Panko , T.Cherkasov . Ugyanebben az évben , Munkács irodalmi iskola kiadott antológia " Élet string" , nyomtatott versek és prózai O.Baletskogo , M.Vargy , L.Bezdomnogo , hajósok V.Molnara . Egy másik antológia kiadott mukachevtsy - " Steps" . Itt nyomtatott anyagok Y.Zhupana , Ya.Bezdomnogo , V.Haynasa , I.Komloshiya .

1974-ben kiadott egy verseskötetet " prófétai tűz ", ahol a top 10 tartalmaz művek szerzői Munkács : Yuri Holla , Michael Varga , Basil Dobos , Jurij Kerekesha , Ivan Mariyash , Nicholas Melnich , Basil Pagire , Vetőmag Panko , George Turner , Ivan CHOPEY .

Most Munkács továbbra kreativitás Chopey Ivan és Vaszilij Pagirya . Nagy jelentőséggel bír a fejlesztési ukrán irodalom tett kiemelkedő író Jurij Meige Munkács .

Munkács - a bölcsőtől az egész galaxis a híres sportolók. A kapitány a Szovjetunió nemzeti csapat sokáig volt Vaszilij Turyanchik . A legrangosabb klubok az országban voltak I.Osusky , Varga J. Lengyel , F.Vanzy , F.Medvid , S. Ryashko .

És ezekben a nehéz időkben Munkácsra méltó tartja a márka a város, amely mély történelmi hagyományai vannak. Város az évszázadok során elfogadott Latorca fejlődési időszaka. Lakói lehet büszke arra, hogy valamit mutatni vendégek a közeli és távoli külföldön.

Munkács - és nem csak a hely, ahol élünk , a mi saját otthon, a büszkeség és a szeretet . Multi -ethnic városi család alakult ki az évszázadok során. Az idő tanított minket, hogy békében, harmóniában és a kölcsönös tisztelet . Minden időben, életigenlő erő soha nem hagyta mukachevtsev , már hittek és hisznek a szerencse , és létrehozza a saját kezét. 
         Опубликовал: АН Меркурий - Мукачево                2400 просмотров
Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!

Добавить комментарий
Добро пожаловать на сайт агентства Меркурий-Мукачево, на этом сайте Вы сможет поближе ознакомиться с нашей деятельностью, купить или продать недвижимость в Мукачево, прочитать и разместить объявления, при необходимости заказать нужную Вам рекламу в наших газетах, а также узнать другую полезную информацию из следующих рубрик: Агентство Мукачево - Меркурій, агентство нерухомості, рекламно - діловий тижневик Меркурій, інформаційно - політична газета Наше Мукачево, МЕРКУРИЙ - МУКАЧЕВО, агентство недвижимости, недвижимость Мукачево и Мукачевского района, Нерухомість Мукачева Мукачівського району, еженедельник, газета Наше Мукачево, тижневик, Недвижимость Мукачева, риэлтор, ріелтор, риелторская контора, косалтинг, купити квартиру, купить недвижимость, купити нерухомість, Агентства, нерухомість в Мукачеві, недвижимость в Мукачеве, придбати землю, придбати дім, придбати квартиру, в Мукачево, Мукачівському районі, прямые продажи, ексклюзивные договора, прямі продажі, екслюзивні договори, Недвижимость, нерухомість, Закарпатье, земля, земельные участки, земельні ділянки, коммерческая, комерційна, аренда недвижимости, квартира, продажа квартиры, снять квартиру, квартира купить, продам квартиру, купить квартиру, дом, продажа дома, продается дом, дачный дом, оренда квартири, продаж квартир, оголошення, объявления, реклама, Закарпаття, Закарпатська, Закарпатская, область, риелтор, Рекламно - информационная газета Мукачева Мукачевского района, СМИ, Мукачева, Мукачевского района, Оголошення Мукачева, Мукачівського району, Рекламно -ділова газета Мукачівщини, ЗМІ, Мукачево, МЕРКУРІЙ-МУКАЧЕВО, Закарпатская область, Украина, Мукачевское Агентство Недвижимости, МАН, услуг, бизнес, дешево, дизайн, домен, домены, каталоги, кино, контент, купить, куплю, куплю, сайт, обмен, оцените, оценка, покупка, портал, продажа, продам, продать, продаю, работа, регистрация, сайты, государственная, регистрация, Мукачівске Агентство Нерухомості, Ingatlanok adas-vetele, berletek kikozvetitese vevoink-berloink reszere. Jogi segitsegnyujtas, teljes koru ugyintezes lebonyolitasa, Tobb nyelven beszelo ugyintezovel, szaktanacsadassal allunk rendelkezesukre. Ingatlankozvetites egesz Magyarorszag teruleten is, orszagos adatbazissal, Houses, apartments, lots, land, poluosobnyaki, cottage, Mukachevo, Transcarpathian region, agency, real estate, Mercury, real estate, sell, buy. Будем рады новому сотрудничеству, а при необходимости представим Ваши интересы в нашем регионе